keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Suomi 100 vuotta, sukkia veteraaneille

Tämä vuosi on Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuosi, ja sen myötä on erinäisiä hankkeita myös käsityöihmisten piirissä.

Villasukat veteraaneille, Suomi 100 vuotta -Facebook-ryhmässä on neulottu sukkia sotiemme veteraaneille. Suora lainaus ryhmästä: "Ryhmän tarkoitus on neuloa Sotiemme veteraaneille yhdenmukaiset villasukat, ns. juhlavuoden sukkamalli, Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Sotiemme veteraaneihin kuuluvat Suomen Sotaveteraaniliitto, Rintamaveteraaniliitto ja Sotainvalidien veljesliitto. Myös järjestöihin kuulumattomat veteraanit huomioidaan mahdollisuuksien mukaan. Naiset, joilla on rintamapalvelustunnus, kuuluvat myös tähän. Ryhmämme tekee yhteistyötä Sotiemme Veteraanit-varainhankinnan kanssa."

Ahkerat neulojat saivat koko urakan valmiiksi jo tammikuun lopussa, kaiken kaikkiaan 18 000 sukkaparia. Huippujengii!

Itse osallistuin tähän keräykseen yhdellä sukkaparilla. Ne lahjoitettiin jollekin vielä elossa olevalle veteraanille, mutta ajatuksissani neuloin ne sotaveteraanipappani muistoa kunnioittaen.Lanka: Novita Nalle 
Puikot: 3 mm
Silmukoita: 56
Koko: 38
Langankulutus: 75 g
Malli: Veteraanien juhlavuoden sukkamalli - Suomi 100 vuottaSain sukat valmiiksi tammikuun lopussa, mutta ehdin toimittaa ne 5.2. 17 Lottamuseolle. Sukat jaettiin 9.2.17  lähialueemme veteraaneille, joten siellä ne lämmittävät jonkun veteraanin varpaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti