perjantai 23. joulukuuta 2016

Hyvää Joulua 2016

Teen joka joulu joulukortit itse askarrellen. Lähetettävien joulukorttien määrä on vuosikymmenten saatossa vähitellen vähentynyt 70 kappaleesta noin 35 kappaleeseen. Olen yleensä julkaissut instagrammissa ja facebookissa jouluaattona kunkin vuoden joulukortin. Nyt ajattelin kertoa hieman lähemmin tämän vuotisista joulukorteista. Heti alkuun huomautus: tämä EI ole mikään yhteistyöpostaus, en siis saa mitään kaupallista etua kertoessani näistä joulukorteista. Tutustuin Suomen Kädentaitomessuilla Tampereella yritykseen nimeltä Lumikellot. Heillä oli tänä vuonna uutuutena ristiin rastiin kuvioidut korttipaketit. Ideana on se, että heillä on valmiiksi piirretty/painettu korttipohja, johon itse täytetään mukana tulevilla tarroilla pinta kuvion mukaisesti. Messuilla oli omat tarjouksensa, mutta tuolla nettisivulla näyttää hinta olevan 5,95 e/paketti. Paketissa siis viisi korttia tarvikkeineen sisältäen myös kirjekuoret. 

Tarra-arkista irroteltiin yksitellen eri kokoisia (kolmea kokoa) olevia rukseja/rasteja ja kiinnitettiin ne korttipohjaan ohjeiden mukaan. Ostin myös kätevän kiinnitystikun, joka nopeutti hommaa jonkun verran. Ohessa muutama vaihekuva korttien etenemisestä:
Korttipohjien sisäsivulle liimattiin valmiiksi leikattu sisäkappale, johon voi kirjoittaa jouluterveiset. Tämä on erittäin hyvä juttu.


 Ostin siis kolme pakettia: kellot, kuuset ja tähdet. Ostin sekä kullanvärisiä että hopeanvärisiä paketteja. Leikittelin tarroilla niin että tein kustakin kuviosta sekä kullan- että hopeanvärisiä.

Korteista tuli mielestäni erittäin upeita. Ainoa miinus on se, että tämä vaatii kärsivällisyyttä, sorminäppäryyttä ja yhden kortin tekemiseen meni aikaa 45-60 minuuttia.

 Tehkää ihmeessä, mutta olen varoittanut että ei sovi hätähousuille!

Tarvitsin siis yhteensä 35 korttia ja näitä oli vain 15 kpl. Ja onneksi olikin "vain" 15, koska enempää ei todellakaan olisi jaksanut nyhertää. Tein lisäksi vähän nopeatekoisempia kierrätyskortteja. Liimasin nappeja korttipohjiin, piirsin napeille ripustusnarut ja niistä tulikin joulupalloja. Lisäsin valmiit tekstitarrat ja käsinkirjoitetut allekirjoitukset. Nämä valmistuivat itsenäisyyspäivän linnan juhlia katsoessa.


Saa nähdä mitä ensi vuonna keksitään. 

Oikein Hyvää Joulua 2016 ja Onnellista Uutta Vuotta 2017!

2 kommenttia:

 1. Kauniit joulukortit. En olekaan tälläisiä ennen nähnyt. On niissä saanut harjoitella sorminäppäryyttä, mutta tulos on näyttävä.
  Noita nappikortteja olenkin joku vuosi taaksepäin tehnyt.
  Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, omasta mielestä tuli myös upeita. Hyvää joulua sinullekin!

   Poista