sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Hyväntekeväisyyttä Ranskalais-Suomalaiselle koululle

Aviomiehen serkku otti minuun yhteyttä ja pyysi minua osallistumaan Ranskalaisen koulun myyjäisiin. Toiveena oli aikuisten sukkia Ranskan lipun väreissä eli sininen-valkoinen-punainen. Minulla sattui olemaan hiukan joutoaikaa, joten kolmet sukat tuli valmiiksi määräaikaan mennessä.
Jaoin ensin tummansinisen langan kuuteen saman suuruiseen kerään. Näin sain selville kuinka pitkä varsi olisi mahdollista neuloa. Ensimmäiset sukat neuloinkin niin, että käytin kokonaan tuon 25 g tummansinistä. Näistä varsista tulikin aika pitkät, joten seuraaviin teinkin lyhyemmät varret.
Silmukoita näissä sukissa oli 48 silmukkaa, puikot 3,5 ja lanka 7 veljestä. Ensimmäisten sukkien langankulutus oli 110 g. Toisiin sukkiin kokeilin ristiin vahvistettua kantapäätä ja laitoin silmukoita 52 silmukkaa. Lankaa kului 100 g, koska varret olivat lyhyemmät.


Kolmansiin sukkiin kokeilin helmineulekantapäätä. Silmukoita on näissäkin 52 silmukkaa, puikot edelleen 3,5 ja lanka 7 veljestä. langankulutus oli 100g. Mikäli haluat ostaa nämä sukat ja muutoin auttaa Ranskalaisen koulun nelosluokkalaisia pääsemään keväällä luokkaretkelle Ranskaan, niin suuntaa askeleesi ensi sunnuntaina Ranskalaisen koulun myyjäisiin: Tämä ei sitten tarkoita sitä, että minulla olisi aikaa vastata kaikkiin hyväntekeväisyyspyyntöihin. Pidätän itselläni oikeuden valita autettavat kohteet aikani, kiinnostukseni ja mahdollisuuksieni mukaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti