maanantai 22. syyskuuta 2014

Haasteellista geokätköilyä

Tämän postauksen tarkoituksena on valottaa sitä, miksi matkustelen erilaisia kätköilyreissuja, joita täällä blogissakin on esitelty. Geokätköilyn suola ja samalla vitsaus on erilaiset haastekätköt.


Oheisessa kuvassa on tällä hetkellä olemassa olevat  haastekätköt. Meillä on suoritettuna kaikki nuo, jossa on punainen väkänen. (Siis haaste suoritettu ja kätkö logattu) Kuten kuvasta huomaa, paljon on vielä suorittamattakin. Tosin osa haastekätköistä on luonteeltaan sellaisia, että ne eivät edes kiinnosta. Esimerkiksi 500-putki, jossa tulisi kätköillä 500 päivää peräkkäin. Juu, ei kiinnosta. Ei kiinnosta pakottaa itseään jokaikinen päivä purkille. Haluan pitää tämän harrastuksen mukavana ajanvietteenä eikä pakkoputkena. Myöskään kiipeilyhaasteet eivät kiinnosta, kun fyysinen kunto ja taito ei niihin riitä. Kiipeilköön extreme haluisemmat.

Mutta on noita kiinnostaviakin haastekätköjä. Osa on sellaisia, että on tullut vaatimukset suoritettua, mutta itse kätkö on sellaisessa paikassa, johon ei ole ollut aiemmin asiaa. Siis, yhden kätkön takia ei sitten ajella tuhatta kilometriä.Yksi juuri suoritetuista haasteista on Kuntapölhöilyä kahta kauhiammin eli 200 kunnassa kätköilyä vuoden aikana. Vuoden sai määrittää itse, saavutin tuon 200 kunnan rajan eilen eli 11 kuukaudessa.
Yksi kiinnostavista haastekätköistä on FR' s bingo, jossa ennalta-annettu taulukko tulisi täyttää niin, että tulisi bingorivi. Oheisessa kuvassa on meidän saavutetut bingoruudut ruksattuna. Kuten tästä kuvasta näkyy, vain yksi ruutu puuttuu toisella vaakarivillä. Se sama ruutu tuo bingon myös oikean puoleiseen pystyriviin.


Tuo puuttuva ruutu on 50 kpl kätköjä, joissa T-arvo on 4-5- T-arvo tarkoittaa maastoarvoa. T4, T4,5 tai T5 ovat esim. puihin kiipeilyä, saarikätköjä tai muita maastollisesti haasteellisia kätköjä. Tällä hetkellä meillä tuo T-arvo 4-5 on yhteensä 40 kpl. En ole extremeä hinkuva yksilö, joten helpoiten saan puuttuvat 10 kpl kätköilemällä talvella jäätä pitkin saarille. Joten vielä odotellaan ensi talven reissuja, jotta bingo olisi valmis.

Haastekätköistä huolimatta haluan pitää harrastuksen hauskana liikkumis- ja ulkoilemismuotona. Pitäkää tekin, kanssakätköilijät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti