perjantai 19. tammikuuta 2024

Summer Solstice socks

Sari Nordlund järjesti viime kesänä neljättä kertaa kesäsukkien yhteisneulonnan. Yhteisneulonnassa neulotaan ensin kolmet sukat ja viimeiset eli neljännet neulotaan kolmien sukkien jämälangoilla. Tätä olen aiemminkin hehkuttanut loistavaksi ideaksi.

En saanut yhtään sukkaparia valmiiksi yhteisneulonnan aikana (toukokuusta elokuuhun), mutta neuloin näitä näin jälkikäteen talvella.




Joka vuosi värien valinta on aika vaikeaa,  nyt lähdin yhteisneulontaan ihan tehdasvärjätyillä langoilla ja aika harmonisilla väreillä. Vaaleanharmaa lanka on Regian Merino yak lankaa. Langan paksuus on 400 m/100 g.

Ensimmäisen ohjeen nimi on Summer Solstice socks




Tämä ohje yllätti vaikeudellaan, ohjeessa on peräti 12 erilaista palmikkokuviota. Kaaviota sai alkuun tuijottaa todella tarkkaan, että palmikot menivät oikein. Toinen sukka olikin sitten helpompaa neulottavaa.




Sukissa on vahvistettu kantapää ranskalaisella käännöksellä ja kärjessä leveä nauhakavennus ja loput silmukat silmukoitu. sukista tuli naisten kokoa 39. Neuloin sukat 2,25 mm puikoilla ja lankaa kului 74 grammaa. Jännitän tässä miten loppulanka riittää viimeisiin sukkiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti