tiistai 18. heinäkuuta 2023

Rising Dawn Socks

Stephen Westin sukkavuodessa 2023 on päästy jo kesäkuun sukkiin. Mallin nimi on Rising Dawn Socks 




Kokeilin tähän sukkamalliin useampaa kirjavaa lankaa ja ihmettelin miksei kuviosta tule oikein näkyvää. Olin neulonut jo melkein yhden sukan valmiiksi. Edelleen ihmettelin miksi joku haluaa suunnitella sellaiset sukat, joiden kuvio on samanlainen kuin ristiinvahvistetussa kantapäässä on. Sukasta tuli vielä kauhean paksu takana kulkevasta langasta johtuen.




Sitten katsoin ohjetta tarkemmin ja ohjeessa oli nostettu silmukka niin, että lanka kulkee silmukan edessä eikä takana. Yhdellä kirjaimella on suuri merkitys neulepinnan ulkonäössä. Purin sitten aloitetun sukan ja aloitin uudestaan kirjavasta langasta. 





Nämä sukat ovat hyvin erilaiset kuin aiemmat Stephen Westin sukkavuoden sukat. Nämä sukat ovat yhdellä langalla neulotut, kantapää on vahvistettu ja ranskalaisella käännöksellä. Näissä sukissa on 60 silmukkaa ja neuloin ne 2,25 mm puikoilla.




Lankana käytin Mondim lankaa, joka on portugalilaista villaa ilman vahviketta. Olen joskus ostanut tämän yhden kerän Nurjasta Tampereelta ihan kokeilumielessä. Katsotaan miten lanka kestää sukissa. Lankaa kului näihin sukkiin 62 grammaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti