perjantai 4. maaliskuuta 2022

Lyhytvartisia räsymattosukkia, osa 1

Neuloin tiiliseinäsukkia raidallisista Nalle langoista. Inspiroiduin neulomaan loppulangoista räsymattoraitaisia sukkia. 

 




Räsymattotekniikassa neulotaan kahta raitalankaa samaan sukkaan. Olen tällä tekniikalla neulonut aiemmin nämä ja nämä ja nämä sukat. Noissa aiemmin neulotuissa sukissa langat ovat olleet 7 veljestä lankojen paksuisia.

 



Yhdistin jäljellä olevia raitalankoja ensin mahdollisimman erottuvin väriyhdistelmin, loppua kohti yhdistin myös lähivärejä. Kaikissa sukissa raidat ovat kolmen kerroksen korkuisia.




Ylläolevissa sukissa on yhdistetty yksiväristä viininpunaista lankaa, jotta punasävyinen lanka riittäisi loppuun saakka. 

 


Varressa on 21 kerrosta 2 o, 2 n resoria. Kantapää on vahvistettu hollantilainen kantapää, lopussa sädettäinen kärkikavennus. Kantapäät ja kärkikavennukset neuloin yksivärisiksi, jotta ne vähän rauhoittaisivat värisekoituksia. 


 


Pinkki-valkokirjavan langan väripalkit kohdistin mahdollisimman hyvin, muissa langoissa en kohdistellut raitoja.




Sukissa on 56 silmukkaa, neuloin sukat puikoilla numero 3. Sukat ovat naisten kokoa noin 38-39. Sukat painavat noin 64-68 g/ pari, yhteensä lankoja kului 332 grammaa.

Muutama raitakerä jäi vielä neulomatta, mutta nyt on kiire neuloa jotain ihan muuta. Siksi ne loput raitalangat jäävät toiseen osaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti