perjantai 19. helmikuuta 2021

Mosaiikkikukkia

SukkaFinlandia on edennyt yli puoli välin, neljännelle etapille. Tällä kertaa mallin oli suunnitellut Tiia Niemi ja hän pitää Langan päästä kiinni blogia. Omassa blogissaan Tiia on kertonut kilpailusukista enemmän. Sukkien nimi on Mosaiikkikukkia.



Tiesin jo kisaetapin alettua, että minulla tulee olemaan hyvin vähän neulonta-aikaa kyseisellä viikolla. Tässä kohtaa voi sanoa, että työt haittasivat harrastuksia. Aloitin kisan heti sukkaohjeen ilmestyttyä, pääsin ensimmäisenä iltana mosaiikkikukkien verran eteenpäin. 





Neuloin sukkia hitaasti, mutta varmasti pätkä ja ilta kerrallaan: sukkien varret, kiilalevennykset, kantapää, jalkaterä ja loppukavennukset. Sain sukat valmiiksi melkein viikon päästä sunnuntaina, kun kilpailu alkoi maanantaina. Olin etapilla sijalla 92. 





Sukkamalli oli ihana neuloa, ohje oli erittäin selkeä. Neuloin sukat Novitan Nallelangasta. Värivalinnoissa mielessäni oli eräs ystäväni, jolle sukat tulen lahjoittamaan. Sukista tuli noin koko 39, vaikka tein ihan minimivaatimusten mukaisesti. Lankoja kului yhteensä 100 grammaa ja neuloin sukat 2,75 koon sukkapuikoilla. 





Ohjeessa oli neuvottu neulomaan kääntövarsikohta suuremmilla puikoilla. Itse en näin tehnyt, joten jouduin venyttämään kääntövarsiosaa sukkaplokkereilla. Jos teen mallin uudestaan, muistan tämän suuremman puikkokoon, silloin kääntövarsi kääntyy nätimmin sukan päälle.



Minulle näissä sukissa oli monta uutta asiaa: kääntövarret, mosaiikkikuvio sekä uudenlainen kantapää. Eniten pidin sukissa kantapäästä, jossa lisäykset tehtiin palmikon reunaan. Palmikot loppuivat kantapään käännökseen ja jalkapohjan osuus oli sileää. 




Olen oikein tyytyväinen sukkiin, nämä ovat lempiohjeeni tämän vuotisessa kisassa.

1 kommentti:

  1. Hei käsityöntekijä!

    Olisiko sinulla hetki aikaa käydä vastaamassa käsityöaiheiseen kyselyyn? Kysely on osa kahden kasvatustieteen tohtorin post doc -tutkimusta. Kysely käsittelee käsitöiden tekemisen ja arvojen yhteyttä, kestävää käsityötä sekä sosiaalisen median liittymistä käsitöiden tekemiseen. Kysely on tarkoitettu kaikille käsitöitä tekeville ja siihen vastaamiseen menee noin 20-30 minuuttia. Olisitko ystävällinen ja kävisit vastaamassa kyselyyn oheisesta linkistä: https://link.webropolsurveys.com/S/3E7D6087B575421F

    Ystävällisin terveisin: Katja Vilhunen
    (tätä kutsua saa jakaa eteenpäin)

    VastaaPoista