keskiviikko 27. tammikuuta 2021

Syntymäpäiväsukat

 Ystävälläni oli tammikuussa syntymäpäivät ja hän toivoi pitkävartisia, kauniita sukkia. Valitsin malliksi Niina Laitisen Ystäväpäiväsukat vuodelta 2017.





Aloitin ohjeen suuremmalla pohkeen koolla ja valitsin kuvioita oman mieleni mukaisesti. Kun varsi oli toivotussa mitassa, minulla oli kantapään kohdalla 8 silmukkaa liikaa. Jätin liialliset silmukat jalkapöydän puolelle ja tein kantapään ohjeen mukaisesti. 




Jouduin hiukan säätämään kiilakavennuksissakin, että sain jalkateräosalta silmukat täsmäämään. Tein kiilakavennuskohtaan ylimääräisiä raitakerroksia ylimääräisten kavennusten vuoksi.




Jalkateräosassa valitsin myös mieleisiäni kuvioita. Loppuun neuloin kärkikavennukset tiheämmin ja ihan loput silmukat silmukoin. Näin sain saajalleen sopivat sukat.




Neuloin sukat Novitan Nallesta, ne ovat naisten kokoa 41 ja lankoja kului yhteensä 154 grammaa. Neuloin sukat numeron 3 puikoilla kaksi sukkaa samassa tahdissa mutta omilla puikoillaan. 




Sain pyynnön puolitoista viikkoa ennen syntymäpäiviä ja ne valmistuivat edellisenä iltana kun merkkipäivä oli. Muutoin ne olisivat olleet aiemmin valmiina, mutta välissä piti neuloa SukkaFinlandian kilpailusukat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti