perjantai 18. joulukuuta 2020

Lehmusten kaupunki

 Näin joulukuussa on paljon sellaisia käsitöitä, joista pitää olla jouluun saakka ihan hys, hys hiljaa. Näytän kuitenkin tälle joululle neulomiani pipoja/hattuja.



Malli on Marika Lepistön Lehmusten kaupunki.



Lankoina käytin erisävyisiä harmaita Arwetta lankoja. Pitsiosissa punainen ja vaaleanharmaa mohair-silkkilanka oli Gepard Kid Seta lankaa. Musta ja sininen pitsiosuus oli Isager silkki-mohair lankaa.



Lankoja kului 50 g-57 g yhteen hattuun. Yhteensä lankoja kului 309 grammaa. Yhdestä 25 gramman silkki-mohair kerästä sai kaksi hattua. Arwettaa kului noin 40 grammaa/hattu.





Ehdin neulomaan jouluksi yhteesnsä kuusi hattua. Kahteen hattuun (punainen ja musta) jäi langat odottamaan seuraavaa inspiraatiota. Punaisen aion neuloa itselleni ja mustan aion antaa pitkäaikaiselle kampaajalleni.



Teen usein joululahjat niin, että teen samantyyppisiä tuotteita monta, koska minun on helpompi muistaa eri vuosina annetut lahjat eri henkilöille. Aiempina vuosina olen neulonut esim. punaisia pipoja ja heijastavia lapasia.




Hattujen neulominen vei yllättävän kauan aikaa, koska olin aika tottumaton ohueen silkki mohair lankaan ja pitsikuvioon. Täytyy myös myöntää, että viimeisen hatun neuloin kilpaa kellon kanssa, että se ehtisi postiin ajoissa.




Malli on minusta erittäin kaunis ja ihailen suuresti neulesuunnittelijoita, jotka pystyvät hahmottamaan millaista pitsiä saadaan aikaiseksi erilaisilla langankierroilla ja kavennuksilla. Pidän myös erittäin paljon siitä, että pohja on sileää ja erottuva pitsi on päällä. Minusta kaunein yhdistelmä näistä on sininen versio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti