lauantai 30. maaliskuuta 2019

Kärhöt

SukkaFinlandian viimeiset varsinaiset kilpailusukat olivat Tiina Kaarelan eli Puikkomaisterin suunnittelmat Kärhöt 
Viime vuotisessa SukkaFinlandiassa Puikkomaisteri suunnitteli Trapetsitaileija Annika sukat ja Mysterisukka Ilari.
Nuo molemmat viime vuotiset sukat olivat aika monimutkaiset tehdä, joten odotin kauhulla tämän vuotisia sukkia. Onneksi kuitenkin kyseessä oli kirjoneulesukat.


Sukat aloitettiin varpaista tehostevärillä ja kärjen jälkeen aloin kirjoneuleosuus. Jalkapöydän päälle tuli kukkakuviota ja jalkapohjan puolelle graafisempaa kuviota. 



Ohje julkaistiin 5.3.19 klo 17. Aloitin neulomisen heti töiden jälkeen ja sain omaan tahtiin neuloen sukat valmiiksi 8.3.19 illalla. Neuloin tämän etapin aina töiden jälkeen iltaisin. Olin etapin sijalla 40 ja kokonaiskilpailussa sijalla 27. Yhteispistemääräni oli 121 pistettä. Olen erittäin tyytyväinen tulokseeni.



Sukkien kuviot neulottiin kantapään jälkeen peilikuviksi, jolloin yksittäinen kukka tulee toiseen reunaan sukkaa. Lankoina käytin mustaa Roosa Nauha lankaa, beigeä Kaupunkilangan rautatietä sekä violetti Step classicia. Kaikki olivat ohuita sukkalankoja. Lankoja kului yhteensä 83 grammaa. Neuloin puikoilla numero 2,5 ja silmukoita sukissa oli 68. Vaikka 68 silmukkaa on minun jalkaan aika suuri, niin kirjoneule kiristi sopivasti sukkaa, että se on minulle sopiva. 



Uutta minulle näissä sukissa oli varren lopetuspäättely. Italialaista päättelyä en ollut aiemmin tehnyt. Sukkiin olisi voinut vielä kirjoa tai maalata kukat erikseen varsinaisen neulomisajan jälkeen. Tästä olisi saanut 5 lisäpistettä. En jaksanut enää lähteä kirjomaan kukkia, kun niitä olisi pitänyt kirjoa aika monta.Kauniit sukat tuli näinkin ja näkin päätyvät sukkalaatikkooni. Turhaa siis varmaan mainita, että nämä ovat naisten kokoa 37.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti