perjantai 30. maaliskuuta 2018

Shades of Grey

Otsikolla ei viitata liki saman nimiseen elokuvaan vaan neuletakkiin. Ohjeen nimi on Shades of Grey Gardigan,  ohje on Dropsin ohje ja siinä on olemassa versiot neuletakille ja -puserolle. Neuloin siis neuletakin ohjeella. Lankana käytin Navia Duo lankaa, jonka ostin Färsaarilta. Langassa on Färsaarelaisten lampaiden villaa, Shetlantilaisten lampaiden villaa sekä Australialaisten lampaiden villaa. 100% villalanka siis. Vahvuus on 180 metriä 50 grammassa.
 

Neuloin kaksinkertaisella langalla ohjeen mukaan,  puikoilla numero 5, pääntiessä, hihansuissa ja helmassa käytin puikkoja numero 4. 
 


Neule aloitettiin pääntiestä ja neulottiin ensin kaarrokeosa, sitten miehusta loppuun ja lopuksi hihat.  Ohjeesta poikkesin sen verran etten tehnyt reikäkerroksia hihoihin vaan neuloin hihat sileinä. 

 
 Jaoin hihoja verten loput langat grammamääräisesti puoliksi. Ne eivät kuitenkaan menneet metrimääräisesti ihan tasan, siksi toisessa hihassa on hieman pidempi musta osuus kuin toisessa hihassa. Tämä ei kuitenkaan itseäni haittaa vaan on yksilöllinen yksityiskohta.


 
 Neulepinnasta tuli todella elävän näköinen kaksinkertaisen langan ansiosta, kun väripalkeissa yhdistettiin kahta eriväristä lankaa. Lankaa kului yhteensä 629 grammaa.

 

Tällä kertaa neuletakki onnistui täydellisesti ja olen rakastunut tähän takkiin totaalisesti. 

2 kommenttia:

  1. Hienosti onnistunut takki! Varmaan ihania nuo langat, kuulostaa ainakin super luonnollisilta. Tämä ohje on jo jonkun aikaa itselläkin odotellut päästä puikoille. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, olen itsekin onnellinen neuletakista. Ohje on todella toimiva ja langat ihania.

    VastaaPoista