sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Raglanhihainen, saumaton, ylhäältä-alas neuletakki

Ostin viime vuoden tammikuussa Karnaluksista ihanaa turkoosia 20%mohair-10%villa-52%akryyli-18%polyamidi sekoite lankaa. Mielessäni oli koko ajan neuloa ylhäältä-alas neuletakki. Inspiraatio antoi odotuttaa itseään, kunnes vihdoin viime vuoden lopulla sain mohairlangan puikoille.Varsinaista malliohjetta tähän neuletakkiin ei ole, mutta hiukan silmukkamääriä ja mittoja löysin täältä. Neuloin mallitilkun ja sen mukaan sävelsin omien mittojen mukaan. Hihat ovat aavistuksen verran ylipitkät, mutta inhoan liian lyhyitä hihoja. Näiden pituudesta tykkään oikein paljon. Hihakavennukset on laskettu mallitilkun ja olemassa olleen neuletakin hihojen mukaan.


Neule on ainaoikeaa neuletta. Minusta se sopi tälle langalle erinomaisesti. Neuleessa on selkeät raglanlisäykset miehustan yläosassa. Helmaa olen hieman kellottanut lisäämällä etu- ja takakappaleiden keskelle ja sivuihin silmukoita säännöllisen epäsäännöllisesti. Jos mitään moitittavaa omasta neuleestani voin antaa, niin hartialinjassa on liikaa lisäyksiä ja hihan yläosa on hiukan liian leveä. Se aiheuttaa kainaloon hieman liikaa neuletta. Pystyn kylläkin elämään tämän asian kanssa, koska kyseessä on ensimmäinen ikinä ylhäältä-alas neulomani neule.Neuloin etukappaleet niin, että tein samalla napinlävet, koska en halunnut erillisiä napitusreunuksia. Neuletakeissa kuuluu mielestäni olla suuret napit. Nämä ihanuudet löysin Jyväskylästä.


Halusin ehdottomasti myös pääntien neliömäiseksi ilman resoria ja erillistä pääntien reunusta.


Neuloin 4,5 pyöröpuikoilla miehustan ja kaarrokkeen, hihoissa käytin saman kokoisia sukkapuikkoja. Lankaa kului yhteensä 575 g ja pääteltävänä oli vain kuusi langanpäätä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti