tiistai 16. heinäkuuta 2024

Tulkoon joulu sukat

Olen osallistunut vuosina 2016, 2017 ja 2018 Niina Laitisen suunnittelemaan joulukalenterisukkien yhteisneulontaan. En tarvitse polvipituisia kirjoneulesukkia, niin olen neulonut vaihtoehtoisia yksivärisiä, lyhyemmillä varsilla olevia pitsisukkia. 

 

Vuoden 2016 joulukalenterisukat olivat Jouluyöt, vuoden 2017 joulukalenterisukat olivat Sylviat  ja vuoden 2018 joulukalenterisukat olivat Varpuset. Sittemmin en ole ehtinyt neuloa joulukalenterisukkia vaan muut joululahjakiireet ovat ohittaneet nämä sukat.

 


Nyt päätin tarttua näihin ohjeisiin ja aloitin vuoden 2019 joulukalenterisukilla. Ohjeen nimi on Tulkoon joulu. Neuloin sukat Marcus companyn 6-ply sukkalangasta, puikoilla numero 2,75. 




Sukissa on pitsikuvioita varressa ja jalkaterän päällä, vahvistettu kantapää hollantilaisella käännöksellä, lopussa leveä nauhakavennus. Lankaa kului yhteensä 93 grammaa.




Marcus Companyn lanka oli miellyttävää neuloa, malli on välillä aika monimutkainen palmikoineen, mutta Niina Laitisen ohjeet ovat erittäin selkeästi kirjoitettuja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti