perjantai 5. heinäkuuta 2024

Korjausompelua

Korjauspinossa oli tällä kertaa kummitytön neulepuseron korjaus. Neulepusero oli tarttunut johonkin ja siihen oli tullut silmäpako. Ajattelin ensin virkata silmukat takaisin, mutta minulla ei ollut riittävän pientä virkkuukoukkua. Näin päädyin valitsemaan ompelun. Ompelin reiän nurjalta puolelta ja korjauksesta tuli riittävän siisti.





Lempi caprihousuni kuluivat uudestaan haaroista puhki. Jatkoin paikkaamista edellisen paikan ympärille. Olen päättänyt, että nämä housut saavat kestää vielä tämän kesän ajan.





Sisareni farkkuihin oli tullut reikä takakappaleelle. Ompelin reiän umpeen tiheällä suoraompeleella. Reiän takana on trikoopalanen tukemassa ommelta.




tiistai 2. heinäkuuta 2024

Mingling Daisies Socks

 Toiset toukokuun sukat Stephen Westin Westknits Year of Socks 2024 on Mingling Daisies Sock




Näissä sukissa on useampaa erilaista pitsi- tai kuvioneuletta yhdistettynä. Näissä oli mm. edellisten toukokuun sukkien Daisy stitch mutta vain lyhyenä raitana. 




Neuloin nämä sukat Dropsin kirjavasta Fabelista. Sukissa on ainaoikein kantapää ranskalaisella käännökselllä ja leveä nauhakavennus kärjessä. 




Minun sukkani ovat kokoa 38, joten jätin jalkaterästä pari pitsiosuutta pois. Neuloin sukat puikoilla 2,25 ja lankaa kului yhteensä 62 grammaa.