tiistai 3. toukokuuta 2022

Koirille patjansuojus

 Meidän koirat tykkäävät nukkua sohvan korkuisessa omassa pedissään. Pedin pohjana on puusta tehty laveri, jonka päällä on pari mattoa ja patjan palanen. 
Patjan päällä on huonekalukankaasta tehty donitsi. Lisäksi pedissä pitää olla epämääräinen kasa peittoja ja huopia. Koirat kaivautuvat donitsin sisään kiepille niin, että kaula lepää donitsin reunalla tai sen yli. 
Patjan päällä on ollut suojana Ikean päiväpeittoja eri väreissä. Viimeisin peitto oli raavittu riekaleiksi ja minulla meni hermot ostaa aina uusia päiväpeittoja. 
Päätin ommella patjan päälle suojuksen kierrätetyistä farkuista, koska farkku kestäisi hiukan kauemmin. Ompelin farkkusuikaleet pohjakankaaseen kiinni tilkkutekniikalla. Samaa tekniikkaa käytin tässä piknik peitossa. Tällä kertaa ompelin pitkiä suikaleita pituussuunntaan pohjaan kiinni.
Päällystin farkulla patjan suojuksen pääliosan ja sivukaitaleet. Pohjan tein pelkästään pojhjakankaasta. Tämä olikin hyvä ratkaisu, koska minulle tuli pieni mittaus- ja ajatusvirhe. Pohjakangas tulikin aika suureksi ja patjan pujotusaukosta tuli aika pieni. Pohjakangas oli hiukan liukaspintaista, vahvaa ulkoilukangasta. Pohjakangasta kului 2,4 metriä. Patjan koko on 120 cm*80 cm.
Sain kuitenkin patjan ähellettyä suojuksen sisään ja koirat tuntuvat tykkäävän uudesta päälisestä kovin paljon. Tähän voi myöhemmin vaikka ommella suoraan päälle uutta farkkupaikkaa, jos koirien kynnet saavat kankaan rikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti