maanantai 18. tammikuuta 2021

Angelika

 SukkaFinlandia toisella etapilla sukkien malli oli Niina Laitisen suunnittelemat Angelikat. Etappi alkoi lauantaina 16.1.21 klo 15. Minulla oli hoidettavia asioita niin, että pääsin aloittamaan sukkien neulonnan vasta klo 17. 
Malli oli onneksi helppo ja kohtuullisen lyhytvartinen. Sukat neulottiin myös hiukan paksummalla langalla, itse käytin Novitan Nallea värissä Heinä.
Sain ensimmäisen sukan valmiiksi neljän ja puolen tunnin jälkeen, toisessa sukassa menikin paljon enemmän aikaa. Toinen sukka neuloutuu yleensä nopeammin, kun malli on jo hiukan tuttu. Itselle oli vaikeuksia pysyä hereillä aamuyön tunteina, joten taukoja piti pitää useammin. Koirat ihmettelivät useita lyhyitä kävelyjä kirpakassa pakkasyössä ulkona.
Minun sukkani olivat valmiit sunnuntaiaamuna klo 6. Vielä päättely ja pikaiset vaatimusten mukaiset kuvat ja maalissa olin sijalla 28. 
Sukissa on pitsikuvioinen varsiosa, kierrettyä joustinta oleva kantapää, pitsiä jalkapöydän päällä ja kärjessä leveä nauhakavennus. Pidin sukissa erityisesti Niina Laitisen tavasta jatkaa pitsiä ihan sukan kärkeen saakka, hän osaa suunnitella pitsin päättymään kauniisti. 
Sukista tuli minulle hiukan suuret, mutta tätä osasin odottaakin. Ohje oli koolle 38-39 ja sen kokoiset sukat sain aikaiseksi. Neuloin sukat puikoilla numero 2,75 ja lankaa kului yhteensä 77 grammaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti