torstai 20. kesäkuuta 2019

Diamondy

Olen osallistunut useita kertoja Facebookin Voihan villasukka- ryhmässä järjestettäviin jämälankasukkarinkeihin. Nyt aiheena ei ollutkaan jämälangat vaan kevät/kesä.



Päätin neuloa keväisestä LanaGrossan langasta Diamondy sukat 
Langasta tulee minulle mieleen vaaleanpunaiset kirsikankukat, valko- ja sinivuokot sekä leskenlehdet. Koivun lehtien vihreääkin löytyy sopivasti. Täydellinen kevätlanka.



Sukkamallissa on ihana pitsikuvio varren osuudella ja jalkateräosa on sileää neulosta.  Neuloin sukat puikoilla numero 2,5 ja lankaa kului sukkiin 59 grammaa. Kerästä saa toisetkin sukat, jos lisää kantapäähän ja kärkiin toista lankaa.



Vastaanottajahenkilöllä on numeron 37 jalka, joten neuloin sukat 56 silmukalla ja omia sukkiani hieman lyhyemmiksi. En laittanut sukkia pingotukseen ollenkaan etteivät tulisi liian suuriksi. Kastelin vain ja asettelin kuivumaan. En myöskään kuvannut sukkia omissa jaloissani, etteivät veny.


Valmiiksi raidottuvat langat yleensä menevät epätahtiin kantapään kohdalla, ainakin minulla. Siksi käytän yleensä jotain eriväristä lankaa kantalapussa. Nyt kuitenkin halusin tehdä sukat yhdestä langasta. Kikkailin hieman kantapään kohdassa, otin pois leikatusta langanpätkästä jatkoa kantalappuun, jotta sain jalkaterän aloituskohdan täsmäämään. 

 Vastaavasti itse sain kevät/kesä sukkaringistä nämä ihanuudet:


2 kommenttia:

  1. Sukkaringit on kyllä kivoja. Itse olen tosin osallistunut vain kerran, pitäisi ehkä yrittää taas ottaa osaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sukkaringit ovat kivoja. Eniten tuottaa päänvaivaa tai miettimistä, että mitähän sitä keksisi. Aina jännittää myös, tykkääkö vastaanottaja.

      Poista