torstai 4. tammikuuta 2018

Joulukuun ja koko vuoden 2017 kooste

Joulukuu oli töissä vihdoinkin rauhallinen, työmatkojakaan ei kertynyt yhtään. Joulukuussa osallistuin Anna Eriksonin joulukonserttiin Mäntsälässä Saaren joulumaassa. Tämä on ollut työpaikkamme perinne jo usean vuoden ajan. Geokätköilyn tiimoilta ei mitään ihmeellistä joulukuussa tapahtunut. 
Käsityörintamalla ompelin vielä viime hetken lahjoja. Periaatteeni mukaan ne käsityöt, joista on tehty postaus joulukuulle, lasketaan mukaan. Kuten huomaatte yhtään käsityöpostausta ei joulukuulle ehtinyt. Osa johtui liiallisesta kiireestä ja stressistä. Osa taasen henkilökohtaisessa elämässä sattuneista ikävistä tapahtumista. Kaiken kruunasi vielä sairastuminen tapaninpäivänä ja loppuvuosi meni liki vuoteenomana. Joka tapauksessa saatte nauttia joulukuun tekemisistä sitten myöhemmin.
 


 

Sitten koko vuoden saavutuksiin: Geokätköilyyn liittyen vuoden ehdottomat kohokohdat olivat Karibian loma maaliskuussa ja käynti Kazakhstanissa vuorikiipeilijöiden muistolehdossa.


 Käsitöissä laiska töitänsä luettelee, mutta vuoden aikana olen neulonut 51 paria sukkia, vuonna 2016 vastaava luku oli 45 paria. Viime vuosi oli todella sukkapainotteinen, koska vuonna 2016 neuloin lisäksi lapasia, huiveja ja pipoja, mutta 2017 niitä ei kertynyt yhtään. Neuloin viime vuonna kolme neuletakkia, vastaavasti vuonna 2016 kaksi neuletakkia valmistui. Virkkailin lisäksi viime vuonna vinon pinon pikkukukkaroita ja laukkuja.

Lankaa on kulunut koko vuonna yhteensä 8142 grammaa, vuonna 2016 vastaava luku oli 7585 g, ennätysluku siis. Lankaa on ostettu koko vuonna yhteensä 3790 grammaa, josta joulukuun langat ovat joululahjoja, eivät siis virallisesti minun ostamia. Tilastoihin plussana kuitenkin. Pystyin olemaan ostamatta lankaa 313 päivää, tästä olen ylpeä.


Olen ommellut vuoden aikana yhteensä 93 vaatetta, joista lasten vaatteita oli 80 kpl. Vastaavasti vuonna 2016 olin ommellut 36 vaatetta. Lisäksi olen ommellut pussukoita, laukun, tuttinauhoja sekä imetystyynyn.Kangasta on kulunut vuoden aikana yhteensä 78,45 metriä, vuonna 2016 kulutus oli 40,4 metriä. Uusia kankaita olen ostanut vuoden aikana lisää peräti 179,1 metriä, mutta uskon että jokainen ostos on ollut sillä hetkellä tarpeellinen.

Olen vuoden aikana opetellut uusina asioina ranskalaisen kantapään ja silmukoimalla päättelyn. Myös neuletakkien neulominen ylhäältä alas ja saumattomasti on ollut minulle uusi juttu. Neuloin yhdet sukat varpaista varteen, mutta magic loop on vielä opettelematta. En myöskään neulonut Breathing spacea vaikka niin suunnittelin. 


Vuoden 2018 haaveisiin tai suunnitelmiin kuuluu edelleen tuo varpaista aloitetun sukan opettelu sekä sukkapuikoilla että pyöröpuikoilla. Aion edelleen kirjata neulottuja grammoja ja ommeltuja metrejä, yritän pysyä vuonna 2018 ostoksissa kohtuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti