maanantai 1. toukokuuta 2017

Huhtikuun kuukausikooste

Miten tämä aika tuntuu kulkevan koko ajan kiihtyvää vauhtia. Huhtikuukin on jo ohitse ja ollaan vapussa. Huhtikuussa oli pääsiäinen ja muutama lomapäivä oli tarpeeseen käsitöiden kannalta. Huhtikuussa näytti jo kovin keväiseltä, mutta vappua edeltävällä viikolla tulikin kunnollinen takatalvi. Yök.
Työelämässä tein taas useita työmatkoja: Keravalle, kaksi kertaa Oittiin. Lisäksi olimme kollegan kanssa kehittämässä tekstiili- ja vaatetusalan tutkintoja Espoossa ja Lappeenrannassa. Vapaa-ajalla kävin Lahdessa teatterissa ja bändikeikalla. Geokätköilyäkin harrastimme, varsinkin pääsiäisen vapaapäivinä. Löysimme 5800. kätkön.
Neuloin Niina Laitisen pääsiäissukat, Heivattujen kudelmien ohjeilla kärjestä aloitetut sukat ja kahdet lyhytvartiset sukat. Lankaa en ostanut yhtään huhtikuussa, hyvä minä. Langankulutus huhtikuussa oli 345 g. Koko alkuvuoden kulutus on yhteensä 2060 g.Ompelin itselleni muutaman hameen. Kankaiden kulutus huhtikuussa oli 4,6 m. 

Olin onnellinen siitä, etten ostanut uusia lankoja huhtikuussa, mutta kangaspuolella sitten repesikin kunnolla. Lahdessa Wexlerillä oli loppuunmyynti. En ole aiemmin ollut kovin innostunut ohuista puuvillakankaista, koska en ole niistä oikein mitään ommellut. Nyt kuitenkin innostuin, ajattelin ommella lapsille kesämekkoja ja projektipussukoita/ meikkilaukkuja. Uusia kankaita ostinkin sitten reilusti huhtikuussa, yhteensä 67,15 metriä. Kuvassa näkyvä yksivärinen oranssi on varattu ensi vuoden juhliin.


Olen pahoillani, että puuvillakankaat ovat esipesun jäljiltä ryppyisiä.Tein pääsiäisenä vihdoinkin totaalisen inventaarion kangasvarastossani, se olisi pitänyt tehdä jo kaksi vuotta sitten. Lopputulos järkytti itseäni kovasti: jakkupuku- ja puserokankaita löytyi 103,05 m, puuvillakankaita 39,35 m, trikoita ja resoreita on 55,15 m, vuorikankaita minulla on 28,25 m ja keskeneräisissä töissä on kiinni kankaita 29,35 m, yhteensä siis 255,15 m. Nyt on helpompi pitää kirjanpitoa myös kankaista. Lahjoitin samalla pois kaikki itselleni epämieluisat kankaat.

Osto-oletuksena jatkossa on edelleen trikookankaita lasten vaatteisiin, koska lähipiirin perheessä odotetaan syksyksi kaksosia ja ommeltavaa varmasti tulee kovasti lisää. 

2 kommenttia:

  1. No on sulla kankaita. Ompelukone laulamaan vain. Kiva kun osaa tehdä itselle vaatteita, mä en osaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän minä tiesin että kankaita on paljon, mutta mitatessa ja laskiessa tilanne konkretisoituu. Samoin kuin lankojen kanssa. Nyt on hyvä mieli vähentää kun tietää kokonaismäärän.

      Poista