lauantai 2. elokuuta 2014

Tilkkutakkiprojekti n:o 1

Koukutuin Kotoliving lehdessä esiteltyyn satunnaisia sankareita - tilkkutakkiprojektiin. Siinä vuoden 2012 syksyn ja 2013 syksyn välillä ilmestyi neljässä lehdessä neuletilkkuja, joiden koko on n. 12 cm* 12 cm. Nettisivuilla julkaistiin ko. aikana viikoittain perjantaisin viikon tilkku. Projektin loppuvaiheessa paljastettiin takin malli ja muoto sekä valmistamiseen ohjeet. En aina jaksanut odotella viikkoa tilkkujen ilmestymistä vaan keräilin netistä erilaisia neulemalleja ja neuloin niitä aikatauluni mukaan. Langankierroilla ja kavennuksilla pitsineuletta


Valitsin neuletilkuihin neljää väriä: farkunsinisen, turkoosin, luonnonvalkoisen ja näihin sopivan raitalangan. Langat ovat 7 veljestä lankaa ja puikot 4-5. Osa tilkuista oli kaksivärisiä, suurin osa yksivärisiä.

Tilkkutakkiprojekti nytkähti vähän eteenpäin. Tilkkujen reunoihin virkataan reunus kiinteillä silmukoilla. Palat liitetään yhteen oikealta puolelta virkkaamalla.Tilkkutakkiprojekti on vihdoinkin valmis. Yli vuosihan tässä projektissa meni, mutta itse olen tyytyväinen lopputulokseen. Virkkasin palaset kiinni toisiinsa ohjeen mukaisesti. Keräsin pääntieltä silmukat puikolle ja neuloin sileää neulosta kauluksen. Reunaan muutama kerros aina oikeaa, ettei lähde rullaantumaan. Oikein sopiva kevätilmojen takki.

Käyttökokemuksen perusteella tulen vielä korjaamaan kauluksen lähemmäksi kaulaa tulevaksi resorikaulukseksi. Se lämmittää paremmin eikä ole liian avonainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti