lauantai 2. elokuuta 2014

Karkkipaperilaukkuja

Innostuin tekemään karkkipapereista laukkuja. Ensin tein meikkilaukkuja yksinkertaisella mallilla kaksipuoleisen tukikankaan ja suojamuovin avulla. Kehittelin eri malleja ja materiaaleja: litteitä ja pohjasta muotoiltuja pusseja; karkkipusseista, purkkapusseista, suklaalevyjen kääreistä, myslipatukoiden kääreistä ja karttalehdistä tehtyjä pusseja. 
 


 
 
Kun peruspussukoiden tekniikka oli hallusssa, kehittelin pyöreää muotoa. Idea lähti tästä virvonvarvon karkkipaperista ja kevään väristä. Sivukappaleet ovat karkkipaperia ja suojamuovia, pohjakappale on vihreää huopaa ja olkahihna on turvavyön tyyppistä vahvaa nauhaa. Nauhaa satuin saamaan vihreänä, punaisena ja mustana siskoltani rullan kutakin, joten pyöreät laukut muotoutuivat näiden nauhavärien mukaisesti: lätkäkarkkeja, kettukarkkeja ja virvonvarvon karkkeja. Ehkä seuraavaksi joulupukkikarkkeja ja enkelikarkkeja.... Lapset olivat näistä pyöreistä laukuista innoissaan.
 Laukkuinnostuksen seuraava vaihe oli tehdä iltalaukkuja karkkipapereista. Laukun muotoa hain kauan, kunnes siitä tuli sopusuhtainen. 
Olkahihnaan pujottelin isokokoisia puuhelmiä ja olkahihnan voi vaihtaa pidempään hihnaan helposti.


Yllättävän suosittu oli vaaleanpunainen Geisha karkkipapareista tehty iltalaukku

 

Seuraavaksi tein minikokoisia meikkilaukkuja. Niissä littana pussukka nostetaan pystyyn ja ommellaan neljä kulmaa, jolloin laukusta tulee kolmiuloitteinen.
 
 

 

Ihastelin kerran kaupassa Longchampin laukkuja ja mallailin kotona harjoituslakanan avulla sopivaa muotoa. Kankaaksi ompelin tietenkin karkkipaperipinnan. Ensimmäiset koekappaleet ovat vähän vinoja, mutta seuraavat todennäköisesti onnistuvat paremmin. Pystyssä olevassa kuvassa laukku näyttää todella vinolta, ei se sentään noin kenollaan ole.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti